Русия призовава Индия да задълбочи инвестициите си в петролния и

...
Русия призовава Индия да задълбочи инвестициите си в петролния и
Коментари Харесай

Русия търси инвестиционна подкрепа от Индия за своя нефтен и газов сектор

Русия приканва Индия да задълбочи вложенията си в петролния и газовия бранш на засегнатата от глобите страна. Москва желае също по този начин да разшири комерсиалните мрежи на съветски компании в третата по величина стопанска система в Азия, предава Reuters.

Руската стопанска система е изправена пред най-дълбоката рецесия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година поради западните наказания, наложени откакто съветската войска нахлу в Украйна.

Някои западни съдружници предизвикват Индия да осъди дейностите на Русия в Украйна, откакто Ню Делхи се въздържа да гласоподава против Москва в общото заседание на Организация на обединените нации.

Износът на нефт и нефтопродукти от Русия за Индия доближи 1 милиарда $ и има ясни благоприятни условия за увеличение на това число “, разяснява вицепремиерът на Русия Александър Новак, съгласно изказване, споделено от съветското посолство в Индия.

„ Интересуваме се от по-нататъшно привличане на индийски вложения в съветския нефтен и газов бранш и от разширение на комерсиалните мрежи на съветски компании в Индия “, разяснява Новак пред индийския министър на петрола и природния газ Хардип Сингх Пури.

Съединени американски щати тази седмица не разрешиха вноса на съветски нефт, а Англия съобщи, че последователно ще приключи вноса до края на годината. Решенията на двете страни се чака да нарушат в допълнение международния енергиен пазар, защото Русия е вторият по величина експортьор на недопечен нефт.

Индийските държавни компании имат дялове в съветските петролни и газови залежи, до момента в който съветски предприятия, в това число Роснефт, имат мажоритарен дял в индийската рафинерия Nayara Energy. Някои индийски компании купуват съветски нефт.

Русия чака и двете страни да продължат съдействието си в гражданската нуклеарна сила, в това число построяването на нови блокове в нуклеарната електроцентрала в южния индийски град Куданкулам, споделя още Новак.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР