Русия признава независимостта и суверенитета на Донецката и Луганската народни

...
Русия признава независимостта и суверенитета на Донецката и Луганската народни
Коментари Харесай

Владимир Путин обяви признаването на независимостта и суверенитета на ДНР и ЛНР от Русия

Русия признава независимостта и суверенитета на Донецката и Луганската национални републики. Това съобщи Владимир Путин като част от обръщението си към руснаците в понеделник вечерта. Президентът подписа съответните документи.

Говорейки преди този момент с телевизионно послание към жителите, той изясни: „ Считам за належащо да се вземе от дълго време планувано решение за неотложно признание на независимостта и суверенитета на Донецката национална република и Луганската национална република “.

Държавният глава изиска от Федералното заседание на Руската федерация да поддържа това решение, а по-късно да ратифицира договорите за другарство и взаимопомощ с двете републики. Обявявайки това, президентът изрази убеденост в поддръжката на жителите на Русия, всички патриотични сили на страната.

След това Путин се срещна с водачите на ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Леонид Пасечник и подписа с тях съглашения за другарство, съдействие и взаимопомощ сред Русия и двете национални републики. Церемонията се организира в Екатерининската зала на Кремъл, където преди този момент се организира съвещание на Съвета за сигурност на Руската федерация. Членовете на Съвета за сигурност на тази намира се оповестиха в поддръжка на признаването на независимостта на ДНР и ЛНР.

Руският президент Владимир Путин организира в понеделник съвещание на Съвета за сигурност, което беше свикано за разискване на обстановката в Донбас. Той изслуша членовете на Съвета за сигурност, които се оповестиха в интерес на признаването на независимостта на ЛНР и ДНР.

Преди седмица депутатите на Държавната дума гласоподаваха апел към президента на Русия по отношение на нуждата от признание на Донецката и Луганската национални републики.

Припомняме, че обстановката в Донбас внезапно ескалира сутринта на 17 февруари: представители на ДНР и ЛНР оповестиха, че въоръжените сили на Украйна откриха огън по позициите си, употребявайки минохвъргачки и артилерия.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР