Русия приветства днес споразумението за временно спиране на огъня между

...
Русия приветства днес споразумението за временно спиране на огъня между
Коментари Харесай

Кремъл: Хуманитарните паузи са единственият път за уреждане на конфликта между Израел и Хамас

Русия приветства през днешния ден съглашението за краткотрайно прекъсване на огъня сред Израел и " Хамас " и съобщи, че филантропичните паузи са единственият път за споразумяване на спора, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

" Това е първата добра вест от Газа отдавна ", сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Русия и множеството страни по света призоваваха за помирение и филантропични паузи, тъй като единствено въз основата на сходни паузи могат да се изградят основите на бъдещите опити за трайно споразумяване на спора ", добави представителят.

Кремъл обаче отхвърли да разяснява през днешния ден изказванията на представителя на Белия дом Джон Кърби, че Иран може би обмисля доставки на Русия на балистични ракети за потребление във войната ѝ в Украйна.

" Развиваме връзки с Иран, в това число в региона на военнотехническото съдействие, само че няма да разясняваме тази информация ", сподели Песков.

Кърби сподели, че Съединени американски щати ще наблюдават деликатно връзките сред Иран и Русия, и ще подхващат съответните дейности, в случай че сметнат за нужно.

Русия поддържа трайни връзки с Израел, " Хамас " и други водещи играчи в Близкия изток, в това число Иран, показва Ройтерс.

От началото на спора сред Израел и " Хамас " съветският президент Владимир Путин нееднократно загатна за страданията цивилните палестинци, назова рецесията " неуспех на политиката на Съединени американски щати в Близкия изток " и прикани еврейската страна към въздържаност. Русия също по този начин разгневи Израел, приемайки делегация на " Хамас " в Москва предишния месец.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР