Русия преустановява работата на постоянната си мисия в НАТО от ...

Русия преустановява работата на постоянната си мисия в НАТО от

Русия прекратява работата си с НАТО

Русия прекратява работата на непрекъснатата си задача в НАТО от началото на ноември, предава осведомителна организация ТАСС. Новината идва след на Северноатлантическия алианс да отнеме акредитацията на осем чиновници от съветската непрекъсната задача , обяви през днешния ден на конференция съветският външен министър Сергей Лавров.

``В резултат на целенасочените стъпки от страна на НАТО ние установихме, че нямаме подобаващите изисквания за обикновена дипломатическа активност и в отговор на реакциите на НАТО спираме работата на непрекъснатата си задача , в това число работата на основния боен пълномощник . Това ще се случи евентуално от 1 ноември или може би след още няколко дни " , сподели Лавров. Той допълни, че активността на осведомителното бюро на НАТО в Москва също се приключва . " Днес обявихме тази ответна стъпка. Международният секретариат на НАТО към този момент е известен " , сподели той.

 

``Сега`` напомня :

В началото на октомври НАТО взе решение да намали съветската задача и осем дипломати бяха изгонени в отговор на съмнения за враждебни действия , съобщи РИА Новости. " НАТО взе решение да намали наполовина задачата на Русия към алианса в отговор на хипотетичните противников дейности на Русия, в това число убийства и шпионаж. Осем дипломати, считани за скрити разузнавачи, ще бъдат помолени да изоставен " , написа редакторът на Sky News Дебора Хейнс в Twitter.

Източник: segabg.com