Русия преустановява работата на постоянната си мисия в НАТО от

...
Русия преустановява работата на постоянната си мисия в НАТО от
Коментари Харесай

Русия прекратява работата си с НАТО

Русия прекратява работата на непрекъснатата си задача в НАТО от началото на ноември, предава осведомителна организация ТАСС. Новината идва след на Северноатлантическия алианс да отнеме акредитацията на осем чиновници от съветската непрекъсната задача, разгласи през днешния ден на конференция съветският външен министър Сергей Лавров.

``В резултат на целенасочените стъпки от страна на НАТО ние установихме, че нямаме подобаващите условия за обикновена дипломатическа активност и в отговор на дейностите на НАТО стопираме работата на непрекъснатата си задача, в това число работата на основния боен представител. Това ще се случи евентуално от 1 ноември или може би след още няколко дни ", сподели Лавров. Той допълни, че активността на осведомителното бюро на НАТО в Москва също се приключва. " Днес обявихме тази ответна стъпка. Международният секретариат на НАТО към този момент е известен ", сподели той.

 

``Сега`` напомня:

В началото на октомври НАТО реши да понижи съветската задача и осем дипломати бяха изгонени в отговор на съмнения за враждебни действия, съобщи РИА Новости. " НАТО реши да понижи на половина задачата на Русия към алианса в отговор на хипотетичните противников дейности на Русия, в това число убийства и шпионаж. Осем дипломати, считани за скрити разузнавачи, ще бъдат помолени да изоставен ", написа редакторът на Sky News Дебора Хейнс в Twitter.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР