Русия претърпя още едно поражение във войната си срещу Украйна,

...
Русия претърпя още едно поражение във войната си срещу Украйна,
Коментари Харесай

Украйна порази щаба на руските военноморски сили в Крим

Русия претърпя още едно проваляне във войната си против Украйна, откакто Киев удари щаба на военноморските ѝ сили в Севастопол и направи забележителен пробив в Запорожка област.

Най-малко една украинска ракета е блъснала щаба на Черноморския флот на Русия в кримското пристанище Севастопол в петък и е провокирала пожар. По информация на съветското външно министерство най-малко един военнослужещ е разгласен за липсващ при нападението.

Някои поданици на кримския град споделят, че са чули детонации в небето и са видели пушек. В обществените мрежи се появиха и видеоклипове, които демонстрират по какъв начин постройката на Черноморския флот е в пушек.

Украйна пое отговорност за нападението, като съобщи, че нейните военни " сполучливо " са поразили военноморската база, само че не даде повече детайлности към офанзивата. Крим, който Русия нелегално анексира през 2014 година, е честа цел на украински набези в продължаващата към този момент 19 месеца война.

Какво значение има?

Щабът на съветския Черноморски флот е съществена цел на Украйна както по на практика, по този начин и по алегорични аргументи, показва в собствен разбор журналистът на английската медия BBC Виталий Шевченко.

От корабите си в Черно море Русия на няколко пъти е изстрелвала ракети против украински цели, а неотдавна заплашваше, че ще блокира морските коридори, които Киев употребява за експорт на зърно.

Черноморският флот обаче е знак за вековното военно наличие на Русия в района. Страната нееднократно е употребила наличието на флота в Крим, с цел да обоснове териториалнтие си искания към украинския полуостров,

Ракетният удар в Крим идва, откакто украинските танкове пробиха последната отбранителна линия на Русия в западната Запорожка област. Според основаният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната това е огромен пробив за украинците.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР