Русия претърпя грандиозен провал в опитите си да внесе разкол

...
Русия претърпя грандиозен провал в опитите си да внесе разкол
Коментари Харесай

Тереза Мей: Русия се провали в опита си да раздели Запада

Русия претърпя величествен неуспех в опитите си да внесе ерес измежду съдружниците на Англия след нападението с нервнопаралитично вещество против някогашен съветски разузнавач в британския град Солсбъри. Това съобщи през днешния ден английският министър председател Тереза Мей в тирада пред Камарата на общините в Лондон, съобщи Ройтерс.

"Ако задачата на Кремъл е била да раздели и сплаши западния съюз, то нейните опити грандиозно се провалиха ", сподели тя, откакто по-рано денем Съединени американски щати, Канада и близо 20 европейски страни оповестиха, че гонят съветски дипломати поради покушението против Сергей Скрипал и щерка му, за което Лондон упреква Москва, а тя отхвърля.

Пред депутатите Мей заяви, че евентуално над 130 индивида са били изложени на въздействието на нервнопаралитичното вещество в Солсбъри. Тя сподели, че през последните 10 години Русия е проучвала методите за преместване на бойното отровно вещество с евентуална цел нападение и напомни, че Москва прикрива използването на химически оръжия в Сирия от режима на Башар ал Асад.

Говорител на Мей заяви в това време, че преди Европейския съвет през юни външните министри на страните от Европейски Съюз ще имат задачата да решат дали на Русия да бъдат наложени още наказания, съобщи Ройтерс.

"Като суверенна европейска народна власт Обединеното кралство ще стои един до друг с Европейски Съюз и НАТО, с цел да отразяваме тези закани дружно ", цитира ДПА речта на Тереза Мей пред Камарата на общините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР