Русия предупреди днес България, че ще предприеме ответни мерки заради

...
Русия предупреди днес България, че ще предприеме ответни мерки заради
Коментари Харесай

Москва с предупреждение към България. Привика кореспондента на БНР

Русия предизвести през днешния ден България, че ще предприеме ответни ограничения поради решението на управляващите в София да експулсират кореспондента на в. „ Российская газета “ Александър Гацак по съображения, свързани с националната сигурност, съобщи Ройтерс.

„ Българските управляващи упорито ни намекваха, че би трябвало да оставим всичко това отвън осведомителното поле “, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

„ Ситуацията се утежнява от срамния факт, че профилираните интернационалните структури пренебрегват сходно отношение към професионални журналисти… Струва ми се, че това единствено окуражава управляващите в избрани страни да не престават да нарушават правата на публицистите и медиите и да постановат цензура “, сподели Захарова на конференция.

Тя съобщи още, че съветското външно министерство е привикало кореспондента на Българското национално радио в Москва, показва Ройтерс.

Гацак потърси леговище в съветското посолство в София, откакто беше привикан от българското вътрешно министерство, отбелязва английската осведомителна организация.

Българската Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) съобщи, че журналистът е напуснал страната през вчерашния ден.

Гацак е работил като сътрудник на „ Российская газета “ в София в продължение на няколко години, напомня Българска телеграфна агенция.

Публикациите му включват и материали, които са били сериозни към българските управляващи, отбелязва Ройтерс.

Кореспондентът на съветския вестник в Никозия Александър Гасюк беше арестуван на 5 октомври от локалната полиция, след което беше депортиран от Кипър.

Кипърският дипломат в Москва беше извикан в съветското министерство на външните работи във връзка със случая.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР