Русия ползва зърното като оръжие, заяви полският министър на селското

...
Русия ползва зърното като оръжие, заяви полският министър на селското
Коментари Харесай

Полша: Русия ползва зърнената сделка като оръжие

Русия употребява зърното като оръжие, съобщи полският министър на селското стопанство Роберт Телус във връзка на отдръпването на Москва от договорката за транспортиране на украинско зърно през Черно море, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

„ Със сигурност Русия употребява зърното като оръжие, това се случва за следващ път “, споделя Телус и приканва Европейски Съюз да помогне за подобряването на логистиката, защото се чака украинското зърно да се насочи към полските граници след прибирането на новата годишна продукция.

Министърът съобщи, че Полша е подготвена да усъвършенства транспорта на зърно през територията на страната, като се чака размерите да набъбнат последователно. „ Имаме предпочитание да осигурим сполучлив пренос. Прибирането на реколтата тъкмо стартира и износът ще пораства. Трябва да накараме Европейски Съюз да ни помогне да подобрим инфраструктурата “, добави той.

Телус ще посрещне на следващия ден сътрудниците си от България, Унгария, Словакия, Румъния и Молдова. Той съобщи, че Варшава упорства за удължение на ембаргото върху импорт на украинско зърно в страната и след контрактувания към този момент краен период 15 септември.

Фермерите от въпросните страни се оказаха през предходната година под сериозен напън от евтиното украинско зърно и в следствие някои столици постановиха възбрана на вноса му. Впоследствие Брюксел одобри възбраната за импорт на украинско зърно в страните, с които Украйна граничи. Разрешено остава към този момент единствено директното му прекосяване.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР