Русия подготвя почвата за нахлуване в Молдова, съобщи британският вестник

...
Русия подготвя почвата за нахлуване в Молдова, съобщи британският вестник
Коментари Харесай

Дейли телеграф: Русия подготвя евентуална инвазия и в Молдова

Русия приготвя почвата за навлизане в Молдова, заяви английският вестник " Дейли телеграф ", базирайки се на специалисти от американския Институт за проучване на войната.

Кремъл употребява " доста сходна " рeторика по отношение на Молдова както преди нахлуването в Украйна, считат военните специалисти. Те допълват, че методите на Москва евентуално са предопределени " да слагат условия, които да оправдаят възможни бъдещи съветски дейности против Молдова ".

Обръщайки се към спора в Приднестровието напълно неотдавна, съветският външен министър Сергей Лавров направи поредност от изказвания, които са сходни на тези към Украйна преди анексирането на Крим от Русия и нейната пълномащабна инвазия. Неговите обвинявания включват погрешно, съгласно специалистите, изказване, че Съединени американски щати и Европейски Съюз управляват молдовското държавно управление. Той също по този начин твърди, че в Приднестровието има към 200 000 съветски жители и че Русия е " загрижена за тяхната орис " и " няма да разреши да станат жертва на следващата западна случка ".

 

Кремъл употребява концепцията да отбрани своите " сънародници в чужбина ", с цел да оправдае съветската окупация на Приднестровието от 1992 година насам, както и пълномащабното си навлизане в Украйна, заключават от Института за проучване на войната.

" Времето на възможна съветска хибридна интервенция в Молдова не е ясно, само че Кремъл приготвя осведомително почвата това да стане допустимо по-скоро ", се споделя в разбора, представен от БНР.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР