Русия планира да намали инвестициите си в американски държавни ценни

...
Русия планира да намали инвестициите си в американски държавни ценни
Коментари Харесай

Русия намалява инвестициите си в американски ценни книжа, спира да плаща в щатски долари


Русия възнамерява да понижи вложенията си в американски държавни скъпи бумаги и да спре да заплаща в щатски долари в отговор на новите наказания, които Вашингтон й наложи, съобщи ДПА.

" Ограничихме вложенията си в американската стопанска система и в американски скъпи бумаги до най-малко и ще продължим да го вършим ", сподели нощес финансовият министър Антон Силуанов в изявление за телевизия " Россия 1 ".

" Ще спрем да използваме щатския $ и ще си употребяваме националната валута, както и други валути, в това число европейската валута ", сподели той.

Съединени американски щати оповестиха нови наказания против Москва в сряда. Те споделят, че повода е отговорността на Русия за покушението, осъществено по-рано тази година против някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в Обединеното кралство. Москва отхвърля да има нещо общо със случая.

Санкциите, които ще влязат в действие на 22 август, се чака да обиден редица артикули в региона на сигурността и защитата. Руската валута се намали при оповестяването на глобите до най-ниската си стойност за последните две години от 68 рубли за $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР