Русия отрича обвиненията, че е взела решението за удължаване на

...
Русия отрича обвиненията, че е взела решението за удължаване на
Коментари Харесай

Русия отрича да е удължила зърнената сделка заради външен натиск

Русия отхвърля обвиняванията, че е взела решението за удължение на зърнената договорка заради външен напън. Това декларира съветското посолство в Съединени американски щати, представено от ТАСС.

" Взехме под внимание тенденциозните оценки на чиновници от администрацията на Съединени американски щати за готовността на съветската страна да разреши техническото удължение на Черноморската самодейност ", показват от пресслужбата на посолството и допълват:, " Ние кардинално отхвърляме тезата, че това решение се дължи на външен напън. Дори при нелегитимните наказания, наложени против страната ни, Русия остава благонадежден снабдител на селскостопански артикули за международните пазари " .

Дипломатите означават и че Русия, като виновна страна по Истанбулските съглашения, продължава да " чака прецизното им осъществяване от всички участници - в това число на изискванията по отношение на премахването на комерсиалните бариери за износа на съветски селскостопански артикули ".
 Съединени американски щати разгадаха за какво Русия удължи зърнената договорка
Съединени американски щати разгадаха за какво Русия удължи зърнената договорка

Москва почувствала, че светът няма да одобри отхвърли ѝ

" Изхождаме от обстоятелството, че уверенията на нашите западни сътрудници и Организация на обединените нации ще възстановяват активността на нашите селскостопански компании освен " на хартия ", само че и " на процедура ". Това би било от изгода на първо място за нуждаещите се страни, за чиито ползи изобщо е подписана " зърнената договорка ", обобщават от посолството.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че.

От съветското външно министерство опоясниха, че удължаването е осъществено автоматизирано заради липса на възражения от страните по договорката (Русия, Украйна, Турция и ООН).

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш приветства решението и увери, че Организация на обединените нации е " изцяло ангажирана с премахването на оставащите спънки пред износа на храни и торове от Русия ".

Вчера държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че единодушието на за експорт на зърно е знак, че тя счита, че светът няма да одобри никакъв отвод тя да бъде удължена.
 Организация на обединените нации: Сделката за експорт на зърно от Украйна е удължена Обновена
Организация на обединените нации: Сделката за експорт на зърно от Украйна е удължена

Гутериш приветства решението на страните по споразумението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР