Русия отправя зловещо послание за справяне със заплахата“ НАТО Прессекретарят на

...
Русия отправя зловещо послание за справяне със заплахата“ НАТО
Прессекретарят на
Коментари Харесай

Песков със зловещо послание за справяне със „заплахата“ НАТО

Русия насочва злокобно обръщение за справяне със „ опасността “ НАТО
Прессекретарят на Кремъл назова НАТО „ опасност “ за Русия. Като загатна, че може да има отговор на последните дейности, подхванати от алианса.

„ Разбира се, че това е опасност за нас. Така се отнасяме към нея и непрекъснато подхващаме подобаващи ограничения, с цел да се оправим с нея “, съобщи Дмитрий Песков пред кореспонденти.

Коментарите му пристигнаха, когато беше запитан за военното обучение на НАТО, наречено „ Steadfast Defender 2024 “. Което стартира предходната седмица. В интервенцията на алианса вземат участие към 90 000 военнослужещи от 31 съдружници на НАТО и Швеция.

Представители на НАТО обявиха, че учението ще ревизира способността на съдружниците за бързо разрастване на сили. Както и ще тества нови отбранителни проекти. Това накара военните анализатори да предположат, че то има за цел да приготви евентуални бъдещи съветски нашествия. След тази, подхваната против Украйна преди съвсем две години.
Ученията Steadfast Defender ще се проведат на разнообразни места – от Северна Америка до страни от НАТО, които се намират наоколо до границите на Русия.

„ Алиансът реалокира военната си инфраструктура към нашите граници от няколко десетилетия без спиране “, сподели Песков за военните учения.

Песков не е първият съветски формален представител, който предизвестява за вероятни последствия вследствие на военните учения на НАТО.

След като учението беше оповестено по-рано този месец, заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко предизвести, че то може да предизвика „ военни произшествия “.
В изявление за съветската държавна осведомителна организация РИА Новости, оповестено на 21 януари, Грушко съобщи, че „ ученията са още един детайл от хибридната война, разгърната от Запада против Русия “.

Той съобщи, че „ всевъзможни събития от подобен мащаб доста усилват риска от военни произшествия. И в допълнение дестабилизират обстановката в региона на сигурността “.

„ Но ползите на европейската сигурност през днешния ден не интересуват тези, които управляват НАТО “, добави той. „ Главното за тях е да поддържат този инструмент на американското въздействие на повърхността във към този момент изгубената битка за опазване на западната надмощие в света. “

Руски публични лица и медийни фигури, подкрепяни от Кремъл, постоянно са предполагали, че Москва може да нападна членове на НАТО за това, че са дали на Украйна военна и финансова помощ във войната ѝ против Русия.

Дмитрий Медведев, някогашен президент на Русия и сегашен заместник-председател на Съвета за сигурност на страната, съобщи през декември 2022 година, че страните, които оказват помощ на Киев, могат да бъдат считани за „ законни военни цели “.

Песков и преди е заявявал, че нахлуването на Русия в Украйна прераства в спор с целия алианс на НАТО.

„ Тя стартира като интервенция против украинския режим и в действителност продължава като война против НАТО, с фактическото присъединяване на доста страни от алианса, в това число и на Съединени американски щати “, сподели той пред Newsweek през март предходната година.

Източник – Newsweek/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР