Русия отправи тежко обвинение към Великобритания. От Москва обявиха, че

...
Русия отправи тежко обвинение към Великобритания. От Москва обявиха, че
Коментари Харесай

Русия с жестоко обвинение към Великобритания

Русия насочи тежко обвиняване към Англия. От Москва оповестиха, че имат „ доказателство “, че британците са организирали провокацията за съветско присъединяване в химическа офанзива на сирийска земя, предадоха съветските медии.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи, че въоръжени сили имат „ доказателство, което свидетелства за директното присъединяване на Англия в организирането на тази провокация в Източна Гута “.

Той уточни, че британците са споделили на Белите каски – първите доброволци, отзовали се на помощ в бунтовническите зони – да фалшифицират хипотетичната химическа офанзива в град Дума. Конашенков съобщи, че Лондон е сложил под „ мощен напън “ организацията.

Напрежението сред Москва и Лондон остава високо. В началото на месец март някогашният съветски сътрудник Сергей Скрипал и неговата 33-годишна щерка Юлия бяха отровени на английска земя. Местните управляващи упрекнаха Кремъл за нападението, до момента в който руснаците отхвърлиха и на своя страна упрекнаха западните страни в провокация.

Русия дефинира като „ изфабрикувана “ и информацията, че е употребявано химическо оръжие против цивилното население наоколо до Дамаск. Съединени американски щати, Англия и Франция загатнаха, че могат да подхващат взаимна военна атака против държавните сили на Башар Асад. Техният непосредствен съдружник е Русия. Това може да докара до въоръжен спор и ескалиране на напрежението.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР