Русия обяви за персона нон грата служител на Българското посолство

...
Русия обяви за персона нон грата служител на Българското посолство
Коментари Харесай

Русия изгони български дипломат

Русия разгласи за личност нон грата чиновник на Българското посолство в Москва като ответна мярка. Това се показва в известие на съветското външно министерство, представено от ТАСС.

Според известието, на 26 май българският дипломат Атанас Кръстин е бил поканен в съветското външно министерство и там му е била връчена нота, с която чиновник от посолството се афишира за личност нон грата. 

" Въпросната мярка е отговор на взетото през април от българската страна нестимулирано с нищо решение да бъде разгласен за личност нон грата посланик от Посолството на Русия в София ", се споделя в документа.

На 29 април българското външно министерство заяви, че е взето решение за експулсиране от страната на съветски посланик. Ден преди този момент българските управляващи обявиха, че прокуратурата на страната подозира шестима души от Русия в присъединяване в детонации, станали от 2011 до 2020 година във военни хранилища, в които е съхранявана продукция на компанията ЕМКО, предопределена за експорт в Грузия и Украйна, както и в опит за отравяне на ръководителя на ЕМКО Емилиян Гебрев, отбелязва ТАСС. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР