Русия обяви създаването на специална ракета за системата за противовъздушна

...
Русия обяви създаването на специална ракета за системата за противовъздушна
Коментари Харесай

Русия тества нова ракета за система за противовъздушна отбрана С-400

Русия разгласи основаването на специфична ракета за системата за противовъздушна защита С-400 за наземни удари с сякаш по-голяма бойна глава, обхват и акуратност, оповестява Defense Express.

Отбелязва се, че заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви за ракетните тествания на полигона Капустин Яр, като сподели някои фрагменти. Обявената цел на тестванията е да се „ тества осъществимостта “.

Засега не е известно дали тази „ нова “ ракета е рационализация на 48N6, която към този момент се употребява от руснаците за наземни удари.

„ Самият Медведев даже разказа ракетата като нова разработка, само че означи, че са направени промени, които са засегнали обсега на полета, точността, а бойната глава също е подсилена. Като се има поради, че към този момент приказваме за проби за „ целенасоченост “, явно е това, че „ ракетата е в начален стадий на разработка, само че в случай че приказваме за действителна обработка на 48Н6, цикълът на нейното основаване и тестване може да бъде доста по-кратък от работата от нулата “, показват анализаторите.

Експертите напомнят, че ракетите 48Н6ДМ имат подобен обхват на изстрелване от земята 230 км и бойна глава 180 кг.

„ Поради спецификата на ръководство на зенитните ракети С-300 и С-400 радиокомандният радар не може да ги ръководи след прекосяване на ракетата през радиохоризонта, заради което ръководството й се губи на височина към 3 км. и попада почти в региона на задачата.Затова врагът нормално употребява такива средства за офанзива на градове за гнет “, се споделя в обявата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР