Русия обявi извънредно положение, след като в Хабаровск bе открито

...
Русия обявi извънредно положение, след като в Хабаровск bе открито
Коментари Харесай

Русия обяви извънредно положение заради опасно изтичане на радиация – има опасност от смъртоносни увреждания!

Русия обявi изключително състояние, откакто в Хабаровск bе намерено приключване на радиация с евентуално смъртоносно замърсяване. Според известията високи равнища на радиация са били открити единствено на към 2 км от домовете в Хабаровск.
Властите не разкриват източника на приключването, само че оповестяват, че той е бил „ подложен в предпазен резервоар “ и отвеян в оборудване за предпазване на радиоактивни боклуци.

Извънредното състояние ще остане в действие най-малко още три дни, до момента в който правоприлагащите органи изследват повода и наблюдават равнищата на радиация.

Появиха се фрагменти, на които се вижда по какъв начин мъж с нуклеарна защитна маска държи апарат за премерване на радиация, чиято канара бързо се повишава, до момента в който той върви през това, което е разказано като „ бунище “. Четецът е задействал алармата при 0,45 микросиверта – единицата, с която се мери радиацията – а най-високото свидетелствуване на екрана е било 5,99.

Мъжът обаче бил чут да споделя, че показанието е 20 – задоволително, с цел да усили риска от рак, да повреди ДНК, да повреди плода и да заплаши здравето на децата.

 

 

Ввластите отделиха региона, само че източникът на евентуално смъртоносното приключване на радиация към момента не е прочут.

Андрей Колчин, началник на гражданската отбрана в града, съобщи: „ Районът беше отцепен.
„ Беше решено да се вкара изключително състояние в Хабаровск, с цел да се работи по-бързо. “

Никой не е потърпевш и не е бил изложен на радиация – и „ няма опасност за здравето на жителите “, заяви съветският орган за наблюдаване на сигурността на потребителите.

Източник от нуклеарната организация „ Радон “ съобщи: „ Източникът на радиация е бил изваден и подложен в предпазен резервоар, превозен до вместилище за радиоактивни боклуци. Няма замърсяване на околната среда и опасност за обществото “.

 

Източник – The Sun/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР