Русия обяви, че може да напусне Световната търговска организация. Причината

...
Русия обяви, че може да напусне Световната търговска организация. Причината
Коментари Харесай

Русия заплаши да напусне Световната търговска организация

Русия разгласи, че може да напусне Световната комерсиална организация. Причината е иск, съгласно който тя би трябвало да заплати 1.39 милиарда евро на Европейския съюз поради рестриктивните мерки за вноса на свинско месо.

"При угаждане на желае на Евросъюза ние, вероятно, ще ограничим присъединяване си в Световната комерсиална организация. Възможно даже и изцяло ", уточни първият заместник-председател на икономическия комитет на Съвета на Руската федерация Сергей Калашников

Той добави, че европейците първи са нарушили разпоредбите на организацията, провеждайки политика на наказания против Русия.

По-рано съветската делегация уведоми шефа на органа за разрешаване на разногласия в СТО за противоречие с претенциите на Европейски Съюз по отношение на свинското месо.

Европейски Съюз на собствен ред упорства, че Русия не извършва рекомендациите и арбитражните решения на СТО и има намерение да желае от Русия 1.39 милиарда евро.

Световната комерсиална организация е интернационална организация, основана на 1 януари 1995 година с контракта от Маракеш, подписан на 15 април 1994 година, за да координира либерализацията на интернационалната търговия. СТО се занимава с регулирането на търговията сред своите членове, като основава обща рамка от търговски съглашения система от правила за разрешаване на разногласия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР