Русия обяви, че е отворена за сериозни предложения“ по отношение

...
Русия обяви, че е отворена за сериозни предложения“ по отношение
Коментари Харесай

Русия: Армията ни няма да се изтегли от Украйна, отворени сме само за сериозни предложения

Русия разгласи, че е отворена за „ съществени оферти “ във връзка с Украйна. Алексей Полищук, представител на Министерство на външните работи на Руската федерация, съобщи пред ТАСС, че „ от ден на ден страни осъзнават безсмислието да се разискват проблемите на уреждането (на Украйна) без присъединяване на Русия “.
„ Целта на срещите в по този начин наречения „ копенхагенски формат “ е явна – да се разшири антируският лагер на последователите на режима в Киев и „ формулата “ на Зеленски, да се включат колкото се може повече страни. Мнозина вършат това под мощен напън от Съединени американски щати и други западни страни. Въпреки обстоятелството, че броят на участниците в срещата последователно нараства, доста от тях се причисляват към тях отдалечено и като наблюдаващи, а не като пълноправни участници. Все повече страни осъзнават безсмислието да се разискват проблемите без присъединяване на Русия. Мнозина схващат глупостта на обстановката, като си спомнят указа на Зеленски, забраняващ договарянията с съветското управление “, съобщи съветският посланик. „ В основата (на формулата за мир на Зеленски) са ултимативни претенции към Русия, откъснати от действителността, да изтегли войските си до границите от 1991 година, да ги изправи пред съда и да заплати репарации. Сегашното управление на Киев е марионетка, най-вече на Вашингтон, Лондон и Брюксел. За тях е преференциално да подклаждат украинската рецесия, благодарение на която се пробват да решат казуса с нанасянето на „ стратегическо проваляне “ на Русия. От своя страна Русия постоянно е оставала отворена за в действителност смислени оферти за превъзмогване на актуалната рецесия посредством политически и дипломатически способи “, сподели още Алексей Полищук. „ След разпадането на Съветския съюз Съединени американски щати жестоко и цинично се намесиха в делата на Украйна, която беше най-развитата република с мощен промишлен, селскостопански и теоретичен капацитет. Стъпка по стъпка те я откъснаха от Русия, унищожиха вековни връзки сред хора, които всъщност съставляваха един народ, и подклаждаха неонацистки настроения. Те трансфораха Украйна в „ анти-Русия “, сложиха я пред неестествен избор „ или с Русия, или със Запада “ и я вградиха в западната неоколониална система ", съобщи съветският посланик. Русофобията е издигната на равнище държавна политика. Историята се фалшифицира, нацизмът процъфтява, несъгласието се потиска, съобщи представителят на съветското външно ведомство.
Така наречената формула за мир на Володимир Зеленски изисква неотложно евакуиране на всички съветски бойци от окупираните украински територии, в това число Крим, с цел да могат да стартират договаряния за мир. Москва отхвърля тези оферти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР