Русия обяви, че до четвъртък (31-ви март) ще изработи практически

...
Русия обяви, че до четвъртък (31-ви март) ще изработи практически
Коментари Харесай

Русия: Ясните правила за плащане на газа в рубли ще са готови до четвъртък



Русия разгласи, че до четвъртък (31-ви март) ще създаде на практика договорености за задграничните компании да заплащат за съветския природен газ в рубли, заявявайки, че те би трябвало да схванат, че западната " икономическа война " против Москва е основала нов набор от пазарни условия, съобщи Ройтерс.

" Никой няма да доставя газ гратис, това е просто невероятно и ще можете да платите за него единствено в рубли “, уточни във вторник пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той сподели, че в сходство с крайния период - 31 март, избран от президента Владимир Путин, " създават се всички способи, тъй че тази система да е елементарна, разбираема и осъществима за уважавани европейски и интернационалните купувачи “.

Заповедта на Путин от предходната седмица да таксува съветския природен газ в рубли за така наречен " вражески " страни, увеличи рублата, откакто тя се срина до рекордни дъна, когато Западът наложи широкообхватни наказания против Русия поради нейното навлизане в Украйна, което също по този начин увеличи и цените на газа в Европа.
Този ход (за заплащането в рубли) провокира остри рецензии от европейските страни, които заплащат за съветския газ най-вече в евро и декларират, че Русия няма право да трансформират договорите. Русия досега е изпълнила договорните си отговорности за доставки на газ за Европа.

Песков уточни, че Русия, която твърди, че организира " специфична военна интервенция " в Украйна и има право да се пази от глобите, е била и ще бъде благонадежден снабдител на газ.

Чуждестранните компании ще би трябвало да купуват рубли и да ги употребяват за осъществяване на заплащания за газ, добави той.

Отделно Валентина Матвиенко, ръководителят на горната камара на Народното събрание, сподели, че Русия е подготвена, в случай че Европа откаже да купува съветски енергийни доставки.

Ако това се случи, Русия може да пренасочи доставките към азиатските пазари, наред с други, сподели тя, представена от организация ТАСС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР