Русия обвини САЩ в пряко участие във войната в Украйна,

...
Русия обвини САЩ в пряко участие във войната в Украйна,
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ в директно участие във войната в Украйна

Русия упрекна Съединени американски щати в директно присъединяване във войната в Украйна, оповестява Ал-Джазира.

Москва съобщи, че дава отговор на мненията на Вадим Скибицки, заместник-ръководител на военното разузнаване на Украйна, по отношение на метода, по който Киев е употребявал доставените от Съединени американски щати системи за изстрелване на ракети с огромен обхват HIMARS въз основа на това, което той назова отлични сателитни изображения и информация в действително време.

Скибицки сподели пред вестник Telegraph на Обединеното кралство, че е имало съвещания сред чиновници на американското и украинското разузнаване преди офанзивите и че Вашингтон е имал дейно несъгласие върху набелязаните цели, макар че сподели, че американски чиновници не дават информация за директни насочвания.

Руското министерство на защитата, ръководено от непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, съобщи, че изявлението демонстрира, че Вашингтон е директно забъркан макар многократните изказвания, че лимитира ролята си в спора до доставки на оръжия, тъй като не желае директна борба с Москва.

" Всичко това несъмнено потвърждава, че Вашингтон, обратно на изказванията на Белия дом и Пентагона, е директно забъркан в спора в Украйна ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

" Администрацията на Байдън е директно виновна за всички утвърдени от Киев ракетни офанзиви против жилищни региони и гражданска инфраструктура в обитаемоте региони на Донбас и други райони, които доведоха до всеобща гибел на цивилни ", сподели министерството на защитата.

Украйна и Западът упрекнаха Русия, че съвсем всекидневно прави опустошителни ракетни офанзиви против цивилни цели. Москва и Киев отхвърлиха да са атакували съзнателно цивилни.

Доставките на комплицирани оръжейни системи с огромен обхват от западните народи за Украйна се считат за жизненоважни, в случай че силите на Киев желаят да извърнат хода на войната, в която Русия разчита в огромна степен на бомбардировки на огромни дистанции на градски региони.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР