Русия обвини Съединените щати, че подстрекават Украйна да ескалира конфликта,

...
Русия обвини Съединените щати, че подстрекават Украйна да ескалира конфликта,
Коментари Харесай

Русия с тежки обвинения към САЩ: Американските войнолюбци отидоха още по-далеч

Русия упрекна Съединените щати, че подстрекават Украйна да ескалира спора, съобщи Ройтерс.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова сподели това, откакто заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд съобщи по-рано тази седмица, че като най-малко Крим би трябвало да бъде демилитаризиран, даже да остане под контрола на Москва. Третият човек в йерархията на Държавния департамент също така изрази поддръжка за украински офанзиви по военни цели на полуострова, който Русия лиши от Украйна през 2014 година

" Сега американските войнолюбци отидоха още по-далеч: те подстрекават режима в Киев към по-нататъшна ескалация на войната ", сподели пред кореспонденти Захарова, когато бе помолена за коментар на думите на Нюланд. Тя уточни, че Съединените щати доставят на Украйна " оръжия в големи количества (и) разследваща информация " и " вземат участие директно в планирането на военните интервенции ".

Някои представители на американските управляващи " мечтаят като луди " Русия да бъде победена, добави Захарова.

Анексираният Крим, където е основан Черноморският флот на Русия, е считан както от западни, по този начин и от съветски дипломати за евентуално най-горещата точка във войната в Украйна, отбелязва Ройтерс. По-рано Кремъл предизвести, че цяла Русия, в това число украинските територии, които тя счита за свои, са предпазени от нейния " нуклеарен чадър ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР