Русия обмисля предложението на НАТО да започне преговори по въпросите

...
Русия обмисля предложението на НАТО да започне преговори по въпросите
Коментари Харесай

Кремъл обмисля заседанието на Съвета НАТО-Русия, предложено от Столтенберг

Русия обмисля предлагането на НАТО да стартира договаряния по въпросите на сигурността. Това оповестиха в неделя вечерта от съветското външно министерство.

“Обмисляме го “, сподели представител на Кремъл, представен на 26 декември, съгласно ТАСС.

Преди ден стана ясно, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг привиква съвещание на Съвета НАТО-Русия на 12 януари. По-рано пресслужбата на НАТО заяви, че на 12-13 януари Брюксел ще е хазаин на съвещание на Военния комитет на НАТО на равнище началници на генералните щабове на страните членки на алианса.

Във вторник генералният секретар на алианса сподели, че НАТО предлага на Руската федерация да организира съвещание на Съвета Русия - НАТО при започване на 2022 година На него би трябвало да се разиска обстановката в Украйна.

Форматът на срещата и съставът на съветската делегация се преглеждат, сподели заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко, съобщи ТАСС на 26 декември.

Говорител на НАТО, представен от Агенция Франс Прес, сподели, че алиансът се е свързал с Кремъл, с цел да обезпечи наличие от Москва. "Ние сме по отношение на Русия " по отношение на срещата, сподели източникът от алианса, поискал анономност.

Ако Съединени американски щати и НАТО откажат да дават гаранции за сигурност на Русия или да изпълнят настояванията на страната, отговорът на Москва може да бъде доста друг, изборът на разновидности ще зависи от рекомендациите на военни специалисти. Това съобщи съветският президент Владимир Путин пред "Русия-1 " в неделя.

В същото време съветският президент акцентира, че Москва ще се стреми да реализира позитивни резултати от договарянията.

Представители на Съединени американски щати обявиха, че някои от настояванията са или неизпълними, невъзможни или фундаментално противоречащи на западните полезности, само че Съединените щати също обявиха, че са подготвени да стартират договаряния по отношение на настояванията при започване на януари.

Заседанието на Съвета НАТО-Русия е препоръчано на фона на скупчване на съветски войски покрай границите на Украйна. Съединените щати и Европейският съюз заплашиха Москва с тежки последствия при положение на военна ескалация.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР