"Русия няма "нищо против" евентуално присъединяване на Украйна към Европейския

...
"Русия няма "нищо против" евентуално присъединяване на Украйна към Европейския
Коментари Харесай

Путин: Русия няма нищо против присъединяването на Украйна към Европейския съюз

"Русия няма "нищо срещу " вероятно присъединение на Украйна към Европейския съюз ", увери съветският президент Владимир Путин след решението на Европейската комисия да предложи Киев да получи статут на претендент за участие в Европейски Съюз, съобщи Франс прес.
"Нямаме нищо срещу, тяхно суверенно решение е дали да се причисляват към стопански съюз или не. Това е тяхна работа, работа на украинския народ ", съобщи Путин на пленарната сесия на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.
Русия, която прави нахлуване в Украйна от 24 февруари, не гледа с положително око на устрема на Киев да се причисли към НАТО, което Москва счита за опасност за сигурността й, само че "що се отнася до икономическата им интеграция, това е техен избор ", сподели Путин. "ЕС не е боен съюз, за разлика от НАТО ", акцентира той.
Руският президент обаче предизвести, че "Украйна ще се трансформира в полуколония " на западните страни, в случай че се причисли към Европейски Съюз. "Това е моето мнение ", добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР