Русия няма нищо общо с проблемите на европейския енергиен пазар

...
Русия няма нищо общо с проблемите на европейския енергиен пазар
Коментари Харесай

Русия с условие за увеличение на природния газ за Европа: сключване на дългосрочни договори

Русия няма нищо общо с проблемите на европейския енергиен пазар и е подготвена да усили доставките на природен газ за Европа, сподели съветският вицепремиер Александър Новак в телевизионно изявление, заяви Интерфакс.

Но с цел да стане това е належащо сключването на дълготрайни контракти с европейските купувачи, добави той.

Новак изрази изненада от изказването на ръководителя на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол, че дейностите на " Газпром " са провокирали напрежение на европейските енергийни пазари.

" Бях малко сюрпризиран от изявлението на ръководителя на такава уважавана интернационална организация като МАЕ, който се пробва, както се споделя, да трансферира " от болната глава към хубавичко ", казуса, който имат в този момент европейските консуматори. Към този проблем нямат отношение нито Русия, нито главната компания експортьор на газ " Газпром ", акцентира Новак.

Руският вицепремиер означи, че Русия е изпълнила всичките си дълготрайни контракти.

Новак счита, че енергийните проблеми на Европа са свързани с " недалновидната политика на Европейски Съюз и Европейска комисия, които от години целеустремено отхвърлят дълготрайни контракти, за понижаване на зависимостта от Русия ".

Можем да доставяме повече газ за Европа, имаме големи запаси, само че всяко произвеждане е капиталов план, който лишава време, с цел да се изплати планът и да притегли вложения. Следователно би трябвало да има ясна маркетингова политика ", добави съветският вицепремиер.

Новак означи също, че " Германия, купувайки съветски газ по дълготрайни контракти (където цените сега са няколко пъти по-ниски от тези на спот пазарите в Европа), отчасти го продава, в това число на Украйна, евентуално на пазарни цени. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР