Русия няма достатъчно военни, за да осъществи стратегически пробив край

...
Русия няма достатъчно военни, за да осъществи стратегически пробив край
Коментари Харесай

Ген. Каволи: Русия няма достатъчно военни за стратегически пробив край Харков

Русия няма задоволително военни, с цел да реализира стратегически пробив край Харков. Това сподели командващият силите на НАТО в Европа ген. Кристофър Каволи след съвещанието на началниците на защитата на НАТО в Брюксел, съобщи БНР.

" Руснаците не разполагат с нужния брой бойци, с цел да създадат стратегически пробив, ние не имаме вяра, че това може да стане. Още нещо - те нямат уменията и потенциала за реализацията на стратегически прогрес. Имат благоприятни условия за местен прогрес и тук-там го реализираха, само че също по този начин претърпяха и загуби тук-там. Аз съм в стеснен контакт с украинските сътрудници и те ме увериха, че държат фронта ".

" Русия сподели, че може да поправя грешките си и сподели резистентност ", призна въпреки всичко ген. Каволи.

Председателят на военния комитет на НАТО адм. Роб Бауър добави, че това се вижда по новата техника, която употребява на бойното поле, само че в същото време съобщи:

" Ако погледнете качеството на военните, ще видите, че имат огромни проблеми, тъй че да са сигурни, че новите, които образоват, са на по-високо равнище от тези, които бяха налице преди този момент. Сега имат повече военни, само че качеството им е по-ниско от това на тези, с които започнаха спора. И това е обвързвано с обстоятелството, че офицерите, които ги образоваха, починаха и ги няма, с цел да ги учат ".

Като различен проблем адмирал Бауър открои елементарното съоръжение, което не е по-различно от това, с което са почнали войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР