Русия няма да възобнови участието си в договора за ограничаване

...
Русия няма да възобнови участието си в договора за ограничаване
Коментари Харесай

„Има и други форми на интеграция“. Кремъл отрече Путин да мечтае за стария СССР

Русия няма да възобнови присъединяване си в контракта за ограничение на нуклеарните оръжия СТАРТ, до момента в който Вашингтон не се вслуша в позицията на Москва.

Това се споделя в оповестени през днешния ден мнения на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс.

В изявление за вестник „ Известия “ Песков показва също, че НАТО „ като обединен блок, към този момент работи не като наш конвенционален конкурент, а като зложелател “.

По думите на представителят на Кремъл възобновяване на Съюз на съветските социалистически републики е невероятно, само че има разнообразни модерни форми на интеграция, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС. Песков напомня думите на президента Владимир Путин, че човек, който не съжалява за разпадането Съветския съюз, няма сърце, а човек, който желае да възвърне Съюз на съветските социалистически републики, няма мозък.

„ Струва ми се, че това е може би най-изчерпателното пояснение на вероятното отношение към тези, които приказват за пресъздаване на Съюз на съветските социалистически републики. Това е невероятно “, отбелязва Песков.

„ Друг е въпросът, че съществуват модерни форми на интеграция. Те са многопосочни и многоскоростни. Те съществуват в полза на участващите страни. Най-модерната и най-бързата интеграционна форма в пространството на някогашния Съветски съюз е Съюзната страна Русия-Беларус “, прибавя представителят на Кремъл.

„ Но това никога не е завръщане към Съветския съюз или опит за неговото пресъздаване “, акцентира Песков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР