Русия няма да постигне военна победа срещу Украйна, заяви генерал

...
Русия няма да постигне военна победа срещу Украйна, заяви генерал
Коментари Харесай

Генерал Майк Мили: Русия няма да постигне военна победа срещу Украйна

Русия няма да реализира военна победа против Украйна, съобщи военачалник Майк Мили - ръководител на Съвета на шеф щабовете на американските въоръжени сили, след онлайн конференция на над 50 подкрепящи Киев страни във формата " Рамщайн ".

Генерал Мили дефинира като невъзможни за реализиране стратегическите цели, които Владимир Путин разгласи при започване на войната, в това число да смъкна държавното управление в Киев.

В същото време обаче боен №1 на Съединените щати беше безапелационен и че украинската войска не може да реализира стратегическата цел да прогони руснаците от всички окупирани от тях територии - " най-малко в кратковременен проект ".

" Мащабно начинание ", назова Майк Мили образованието на украински водачи на изтребители Ф-16. Дания и Нидерландия ще са водещите страни в плана, като финансиране ще се търси и от съдружници, които не разполагат с Ф-16.

Генералът беше запитан и по какъв начин би се отразил възможен механически банкрут на федералното държавно управление.

" Значително отрицателно отражение би имало върху бойната подготвеност и качествата на въоръжените ни сили ", отговори Майк Мили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР