Русия няма да може да се представи под своя национален

...
Русия няма да може да се представи под своя национален
Коментари Харесай

Русия получи забрана да участва на олимпиадите и световното по футбол

Русия няма да може да се показа под своя народен байрак и със своя химн на олимпийските игри в Токио 2020 и Пекин 2022, както и на международното състезание по футбол в Катар `22. Това постанови спортният трибунал (CAS) в Лозана при обжалването от съветската страна на наложената 4-годишна глоба, наложена от международната антидопингова организация (WADA) поради систематична операция на проби от спортисти в Московската лаборатория. Единственото решение в интерес на Руската федерация е, че интервалът на наказването се свива на половина и ще изтече в края на 2022 година

През това време единствено обособени съветски състезатели, които покрият редица критерии на WADA, ще получат право да вземат участие под безпристрастен байрак на двете олимпиади. Същото важи и за футболния Мондиал `22, където Русия ще може да се яви без националните си знаци, в случай че " сборная " преодолее квалификациите на ФИФА в зона " Европа ".

Същевременно страната няма да може да семейства никакви значими спортни събития по време на двугодишния интервал, като ще ѝ бъдат отнети всички към този момент поверени международни шампионати, " в случай че е юридически или на практика невероятно ". Според решението на CAS президентът на Русия Владимир Путин, както и всички други представители на държавното управление, нямат право да участват на лятната и зимната олимпиада, " в случай че не получат персонална покана от японския министър председател Йошихиде Суга ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР