Русия не показва признаци за промяна на посоката във войната

...
Русия не показва признаци за промяна на посоката във войната
Коментари Харесай

САЩ и Европа: Русия не иска преговори за край на войната в Украйна

Русия не демонстрира признаци за смяна на посоката във войната си против Украйна, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в петък, след края на годишната среща на външните министри от страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Индонезия, заяви Ройтерс.

Говорейки пред кореспонденти Блинкен сподели, че няма индикации, че Русия е подготвена да взе участие в смислена дипломация във войната.

" Не чух нищо от външния министър (Сергей) Лавров, което да допуска някаква смяна в посоката, когато става въпрос за това, което Русия прави в Украйна ", сподели Блинкен.

Според държавния секретар намесите на Лавров на срещата в Джакарта " не са били градивни или продуктивни по нито един въпрос ".

Той добави, че съветският първи посланик е бил " изцяло отрицателен " и се е съсредоточил върху обвиняванията против Съединените щати по разнообразни световни проблеми

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел преди този момент сподели, че Лавров се е държал " нападателно " и е отхвърлил насочен на срещата апел за евакуиране на съветските войски от Украйна. Пред кореспонденти Борел съобщи, че Лавров е определил апела като " част от западна интрига ".

 Руският външен министър Сергей Лавров
© Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров

По-рано тази седмица съветският външен министър съобщи, че войната няма да завърши, до момента в който Западът " не се откаже от проектите си да резервира господството си ", в това число от " натрапчивото си предпочитание " да победи Русия стратегически.

Неговият представител Мария Захарова сподели, че той не е възнамерявал среща Блинкен по време на престоя си в Джакарта.

Но Лавров се срещна с висшия китайски посланик Ван И. Двете страни ще " укрепят стратегическата връзка и съгласуваност ", заяви след нея китайското външно министерство.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР