Русия не е заплаха за националната сигурност на България, България

...
Русия не е заплаха за националната сигурност на България, България
Коментари Харесай

България сама за себе си е заплаха, обяви Михаил Миков

Русия не е опасност за националната сигурност на България, България е сама за себе си опасност за защитата и въоръжените сили. Това разгласи в утринния блок на БиТиВи някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков.

Той цитира отчета за националната сигурност, от който се вижда, че сред 2014 и 2017 година с 10 процентни пункта се е нараснал дефицитът на кадрови военни.

Смешно и комплексарско е слагането на Русия като опасност тъй като сме членове на НАТО, разгласи той. По думите му това е слугинско държание. Ще ни вземат златото, петрола или диамантите ли, каква опасност, попита риторично той. Допълни, че управлението на Българска социалистическа партия би трябвало да има по-бърза реакция по настоящите въпроси от всекидневието, а не да се занимава с партийни кавги. Даде образец с проблема " Гергов ", който използвал доста време и сила на левицата.

По мотив избора на членове на Висш съдебен съвет от квотата на Народното събрание, Миков подсети, че е дал своя вот срещу измененията в Конституцията, с които се вкара условието претендентите да са утвърдени с две трети болшинство. Две трети е доста мъчно болшинство, което води до изкуствени консенсуси, размива се отговорността за решенията, уточни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР