Русия не е събрала достатъчно сили, за да започне предстояща

...
Русия не е събрала достатъчно сили, за да започне предстояща
Коментари Харесай

Броят на руските войници не е достатъчен за нахлуване в Украйна

Русия не е събрала задоволително сили, с цел да стартира идна пълномащабна инвазия в Украйна, сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Си Ен Ен, до момента в който съветският външен министър Сергей Лавров заплаши с мерки ако Западът продължи своята ``агресивна линия``.

Кулеба сподели пред кореспонденти в Киев, че съветските войски могат да нападат Украйна когато и да е, както през  2014 година, когато Русия анексира украинския полуостров Крим, само че сега нямат потенциала да подхващат цялостна атака. ``Броят на съветските войски, насъбрани по границата на Украйна и в окупираните територии, е огромен, той съставлява опасност – директна опасност за Украйна``, сподели Кулеба. " Въпреки това този брой е непълен за пълномащабна атака по цялата украинска граница. Липсват им и някои значими военни знаци и системи за осъществяване на пълномащабна атака ", добави той. ``Можем да повтаряме по 100 пъти дневно, че нашествието е неизбежна, само че това не трансформира обстановката на място``, сподели Кулеба.

Украйна предизвести, че Русия се пробва да дестабилизира страната преди всяка планувана военна инвазия. Кремъл отхвърля, че възнамерява атака и твърди, че поддръжката на НАТО за Украйна – в това число увеличените доставки на оръжие и военно образование – съставлява възходяща опасност на западния фланг на Русия. Кулеба сподели пред кореспонденти, че военното навлизане не е единствената опасност за Украйна. ``Виждаме сюжет на дестабилизация на Украйна и този сюжет е неминуем, той към този момент се реализира – посредством всяване на суматоха, посредством оказване на напън върху финансовата система на Украйна, посредством осъществяване на хакерски атаки против Украйна``, сподели той. ``Сигурен съм, че президентът Путин би се радвал да види този проект сполучлив, даже и да не се постанова да прибягва до военна мощ, с цел да сложи Украйна в извънредно уязвима позиция. Приоритет номер едно през днешния ден е да държим нещата под надзор, да бъдем реалисти в оценката на непосредствената опасност, като в същото време не понижаваме опасността от евентуална военна инвазия``, сподели той.

Източник, непосредствен до украинското управление, потвърди пред Си Ен Ен, че съгласно последното извършено военно разузнаване руските сили към момента не са подготвени да нахлуят в страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР