Русия нанесе въздушни удари в Украйна през нощта. Засега няма

...
Русия нанесе въздушни удари в Украйна през нощта. Засега няма
Коментари Харесай

След руската атака по Киев: Двама души са ранени

Русия нанесе въздушни удари в Украйна през нощта. Засега няма данни за починали хора, само че има ранени, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11571
Мишени на офанзивите са били столицата Киев и други региони, заяви украинската войска.

По-късно украинските военновъздушни сили споделиха, че са унищожили на Северна и Централна Украйна четири крилати ракети, изстреляни от Русия. Те са засекли във въздуха общо осем противников цели, само че позволиха, че останалите четири " евентуално (са били) подправени ", като са имали за цел да заблудят противовъздушната защита на Украйна.

В офанзивата са взели участие пет съветски стратегически бомбардировача. Двама души са били ранени, а 10 здания са понесли вреди, вследствие на падащи парчета в един регион в украинската столица, заяви шефът на Киевска област Руслан Кравченко.

Той не посочи за кой регион става въпрос, само че сподели, че " с помощта на професионалната работа на силите за противовъздушна защита не е имало удари по сериозна инфраструктура или жилищни здания ".

Украинската противовъздушна защита е свалила сполучливо " всички противников цели, движещи се в посока Киев ", заяви ръководителят на градската военна администрация Сергий Попко, представен от държавната новинарска организация Укринформ.

Той добави, че няма данни за потърпевши хора и нанесени материални вреди в столицата на Украйна.

По-рано Киевската градска военна администрация заяви, че украинската противовъздушна защита отблъсква съветска офанзива. Два ирански дрона " Шахед ", изпратени от Русия, са били свалени над Запорожка област, Югоизточна Украйна, съобщи в това време Укринформ, като се базира на украинските военновъздушни сили.

Двама цивилни са били ранени при съветски обстрел в Донецка област през последното денонощие, заяви още Укринформ, като се базира на шефа на източния украински район Павло Кириленко, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР