Русия нанесе поредни въздушни удари срещу цели в Украйна. В

...
Русия нанесе поредни въздушни удари срещу цели в Украйна. В
Коментари Харесай

Най-малко трима души, сред които дете, са ранени при въздушните удари в Киев

Русия нанесе следващи въздушни удари против цели в Украйна. В Киев са ранени най-малко трима души, в това число 14-годишно момиче, заяви кметът Кличко. Експлозии са чути и в Харков, Одеса, Лвов и Житомир.

Киев упрекна Москва, че желае да унищожи сериозната инфраструктура на страната и се стреми към всеобщо ликвидиране на цивилни. Минск заяви, че беларуската защита е свалила украинска противовъздушна ракета Ес-300, която е паднала на беларуска територия без да аргументи жертви.

Русия отхвърли като " нелепа " самодейността на президента Зеленски за образуване на интернационална среща на върха в Организация на обединените нации за завършек на войната.



Днешните съветските въздушни удари против Украйна са траяли пет часа. Докато в цялата страна се чуваха сирени, от щаба на президента Зеленски приканиха цивилните да потърсят укритие и увериха, че противовъздушната защита е задействана.



Две жилищни здания в Киев са изумени от парчета на прихванати ракети, фрагменти от ракети са паднали и в Одеса без да причинят жертви, оповестяват локалните управляващи. 40 на 100 от Киев е без ток, без зареждане са 90 % от западния град Лвов.



За спирания на електричеството се оповестява и от Одеска и Днепропетровска области. Военната администрация в Николаев заяви, че градът е бил изумен от ракети, изстреляни от съветски кораби и самолети от Черно море, като токът е бил изключен превантивно. Спря метрото в Харков. Украинските военни обобщиха данните за ударите.

" В седем сутринта неприятелят нанесе солиден удар по украинска територия с крилати ракети, изстреляни от въздух и вода, както и с управляеми противовъздушни ракети Ес-300 и Ес- 400. Неприятелят изстреля 69 ракети, нашата защита унищожи 54 ", сподели ген. Олекси Громов от въоръжените сили на Украйна.

Наскоро Съединените щати дадоха обещание да дадат на Украйна противовъздушни комплекси " Пейтриът ", само че доставката и влизането им в деяние ще отнеме време. Абсолютен приоритет на Москва във войната е освобождението на четирите анексирани области на Украйна, уточни съветската дипломация и дефинира като заблуда мирния проект на Киев за съветско военно евакуиране от Украйна.



" Никога не отхвърляме оферти за реализиране на дипломатически съглашения. Условията, при които сме подготвени да преговаряме са добре известни. Неделима част от тези условия е принадлежността на тези четири района към Руската федерация ", сподели Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия.

На гала с отдалеченото присъединяване на президента Путин по видеовръзка съветският военноморски флот одобри на въоръжение нуклеарна подводница, миночистач и дребен ракетен транспортен съд.

Снимки: БГНЕС, БНТ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР