Русия нанесе нови удари по украинската енергийната инфраструктура, а в

...
Русия нанесе нови удари по украинската енергийната инфраструктура, а в
Коментари Харесай

Русия нанесе нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия нанесе нови удари по украинската енергийната инфраструктура, а в цяла Украйна беше оповестена въздушна паника. Руската окупационна администрация в Херсон прикани локалните поданици да изоставен града неотложно поради напрегнатата конюнктура.

С възобновена упоритост съветските окупационни управляващи приканиха към евакуация от Херсон. Цивилните и всички отдели на администрацията би трябвало да минат на левия бряг на Днепър още през днешния ден, се споделя в известието им в Телеграм. Хиляди към този момент напуснаха града след предизвестията за идна украинска контраатака.

Русия продължава да нападна енергийни обекти в Украйна. Според президента Зеленски към 40 % от енергийната инфраструктура на страната към този момент е унищожена.Съобщава се за спирания на тока в няколко области, в това число в столицата Киев. Украинците към този момент непринудено са понижили потреблението си на електрическа енергия със приблизително от 5 до 20 % в избрани дни и в избрани региони.На обстрел бяха подложени Харков, Купянск, Бахмут,Запорожие, Маринка.

Володимир Зеленски съобщи, че Москва съзнателно забавя износа на зърно от Украйна.Според него,150 кораба чакат на опашка да транспортират украински селскостопански артикули.

" Ето единствено част от страните към които износът на зърно е занимателен поради Русия. Това са Египет, Тунис, Алжир,Мароко, Ливан, Ирак, Китай, Бангладеш, Индонезия. Нашите сътрудници, Организация на обединените нации, Турция и други са осведомени за обстановката ", сподели Зеленски.

Киев изиска от Организация на обединените нации и Европейския съюз да изпратят интернационална задача за наблюдаване на водноелектрическата централа " Каховка ". Язовирът в южна Украйна беше високомерен при започване на нашествието поради стратегическото му значение: той доставя с вода анексирания от Москва Кримски полуостров.Киев упрекна съветските сили, че възнамеряват да го взривят,за да провокират опустошително наводняване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР