Русия нанася удари по инфраструктурата на Украйна, за да компенсира

...
Русия нанася удари по инфраструктурата на Украйна, за да компенсира
Коментари Харесай

Столтенберг: Ударите на Русия срещу Украйна са признак на слабост

Русия нанася удари по инфраструктурата на Украйна, с цел да компенсира загубите на своите войски на бойното поле. Това съобщи по време на днешния брифинг генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който даде обещание, че съдружниците ще " усилят и поддържат " поддръжката си за Киев.

" Мисля, че това, което видяхме през вчерашния ден, в действителност е симптом на уязвимост, тъй като действителността е такава, че те не са в положение да реализират прогрес на бойното поле. Русия в действителност губи на бойното поле ", съобщи Столтенберг.

Той осведоми публицистите за идната среща на министрите на защитата на НАТО, която ще се организира „ във значим за трансатлантическата сигурност миг ”.

„ Ще създадем обзор на напредъка ни в укрепването на възпирането и защитата на НАТО. Ще засилим в допълнение отбраната на нашата сериозна инфраструктура в светлината на саботажа на газопровода " Северен поток ". И ще увеличим и поддържаме поддръжката си за Украйна, с цел да може тя да продължи да се пази и да освобождава територии от съветската окупация. ”

Според него, Украйна продължава да реализира обилни триумфи, до момента в който Русия все по-често прибягва до „ ужасяващи и безразборни набези против цивилни жители и сериозна инфраструктура ”.

„ Президентът Путин се проваля в Украйна. Неговите опити за анексиране, частична готовност и безразсъдна нуклеарна изразителност съставляват най-значителната ескалация от началото на войната. Те демонстрират, че тази война не върви по проект ”, счита още генералният секретар.

Столтенберг акцентира, че НАТО не взе участие в спора, само че поддръжката на алианса играе основна роля, а съдружниците остават единни в поддръжката си за суверенитета и самозащитата на Украйна.

Той прикани президента Владимир Путин да приключи войната и да изтегли съветските сили от Украйна.

„ Прикритите нуклеарни закани на президента Путин са рискови и безотговорни. Русия знае, че нуклеарната война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да се води ”, сподели още Столтенберг.

Той означи, че алиансът следи от близко нуклеарните сили на Русия и не е забелязал промени в позицията на Москва.

На идната среща на министрите на защитата се чака да бъде взето решение за увеличение на запасите от муниции и съоръжение за ускорение на даването на качества.

„ Ще се занимаем и със отбраната на нашата сериозна инфраструктура. ”

След саботажа на газопроводите " Северен поток " НАТО ускори в допълнение бдителността си във всички области и удвои наличието си в Балтийско и Северно море, означи още генералният секретар.

Съюзниците по този начин усилват сигурността към основни уреди и ускоряват обмена на разследващи данни и информация.

„ Всяка умишлена офанзива против сериозната инфраструктура на съдружниците ще бъде посрещната с обединен и съдбоносен отговор ”, безапелационен бе Столтенберг. /БГНЕС

Брюксел / Белгия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР