Русия може да използва химически оръжия, ако при своята планирана

...
Русия може да използва химически оръжия, ако при своята планирана
Коментари Харесай

Бен Уолъс: Русия може да използва химически оръжия, ако с контраофанзивата си Украйна успее да си върне териториите

Русия може да употребява химически оръжия, в случай че при своята планувана контраатака Украйна успее да си върне териториите, окупирани от съветските сили, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на изказване в английския парламент на министъра на защитата Бен Уолъс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10473
Според Уолъс Обединеното кралство  " следи деликатно какво ще се случи по-нататък ". Британският министър сподели това, откакто бяха изразени опасения, че нещата " могат да загрубеят " и съветският президент Владимир Путин може вероятно да прибегне до потреблението на неконвенционални оръжия в Украйна.

Уолъс уточни като образец потреблението на химически оръжия от Русия в Сирия и съветските отравяния в Солсбъри през 2018 година.

Консервативният народен представител Тобиас Елууд, председателстващ комисията по защитата в Камарата на общините, приветства визитата на Володимир Зеленски в Обединеното кралство през днешния ден и означи, че сред украинския президент и английския министър председател Риши Сунак се развиват " топли връзки ".

Отбелязвайки, че доста се приказва за украинската контраатака, Елууд запита също дали " в случай че тази контраатака е сполучлива и бъдат извоювани територии, нещата могат да загрубеят и Русия и Путин да прибегнат до неконвенционални оръжейни системи, като химически оръжия и биологични (оръжия), както са създали в Сирия? "

" Ние сме бдителни, интернационалната общественост постоянно комуникира, ние имаме подготвеност с НАТО, ускоряваме своята подготвеност, както постоянно вършим, и започнахме да усилваме вложенията в нашите благоприятни условия, всичко това е значимо, само че сте прави, че би трябвало да сме доста бдителни за това какво ще се случи по-нататък ", сподели в отговор английският министър на защитата.

През юли 2018 година 44-годишната Доун Стърджис умря след контакт с нервнопаралитично вещество от групата " Новичок ", оставено в изхвърлен флакон от парфюм в Еймсбъри, Уилтшър. Това се случи след опита за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, щерка му Юлия и някогашния служител на реда Ник Бейли, които бяха отровени в намиращия се наоколо Солсбъри през март същата година. И тримата оцеляха, както и Чарли Роули, сътрудникът на Стърджис
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР