Русия извърши тест на междуконтинентална балистична ракета Сармат, който изглежда

...
Русия извърши тест на междуконтинентална балистична ракета Сармат, който изглежда
Коментари Харесай

CNN: Русия е извършила неуспешно изпитание на ракета Сармат

Русия извърши тест на междуконтинентална балистична ракета " Сармат ", който наподобява се е провалил по времето, когато президентът Джо Байдън е бил в Украйна в понеделник, съгласно двама американски чиновници, заяви.

" Русия уведоми Съединените щати авансово за изстрелването ", сподели единият чиновник. Според информацията пробата не съставлява риск за Съединените щати и Съединени американски щати не гледат на теста като на особеност или ескалация.

Тестът на тежката ракета " Сармат " – наречена на Запад Сатаната II и способна да доставя голям брой нуклеарни бойни глави – наподобява се е провалил, съгласно публични лица. Ракетата е била сполучливо тествана преди и в случай че тази проработи, американски чиновници считат, че съветският президент Владимир Путин щеше да подчертае теста в речта си за положението на нацията във вторник.

Вместо това Путин не загатна изстрелването в речта му. Той обаче публично заявява, че Русия ще спре присъединяване на страната му в контракта за понижаване на нуклеарните оръжия Нов Старт със Съединените щати, застрашавайки последния останал пакт, който контролира двата най-големи нуклеарни арсенала в света.

CNN в началото заяви, че пробата е осъществен, до момента в който Байдън е бил в Украйна въз основа на информация от източници. След първото издание на тази история, един от чиновниците сподели, че пробата е осъществен тъкмо преди Байдън да е в страната. Вторият източник сподели пред CNN, че пробата е бил в понеделник, без да дава по-конкретно време.

Времето на теста допуска, че Съединени американски щати и Русия са комуникирали през няколко разнообразни канала по-рано тази седмица за задачите на унищожаване на спора. Американски чиновници също уведомиха руснаците в неделя вечерта, часове преди визитата на Байдън в Киев, че президентът ще пътува до украинската столица, сподели в понеделник съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР