Русия извърши изпитание на хиперзвукова крилата ракета Циркон, която успешно

...
Русия извърши изпитание на хиперзвукова крилата ракета Циркон, която успешно
Коментари Харесай

За ЧРД на Путин: Русия с успешно изпитание на хиперзвукова ракета

Русия извърши тестване на хиперзвукова крилата ракета " Циркон ", която сполучливо порази цел в Баренцово море, рапортува върховен пълководец на съветския президент Владимир Путин, точно на 68-ия му рожден ден през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Началникът на генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов сподели на Путин по видеовръзка, че пробното изстрелване е било осъществено през вчерашния ден от кораба " Адмирал Горшков ", ситуиран в Бяло море в Северна Русия.

Ракетата е поразила морска цел на разстояние 450 км. По време на полета, траял 4,5 минути на височина 28 км тя развила скорост, превишаваща осем пъти скоростта на звука.

Путин похвали ракетното тестване. " Това е огромно събитие освен за живота на въоръжените сили, само че и за цяла Русия, за цялата страна ", сподели той на Герасимов.

Изстрелването беше осъществено в миг на напрежение сред Русия и Съединени американски щати по отношение на контрола върху въоръженията. Последният огромен контракт за нуклеарните оръжия сред Москва и Вашингтон - новият СТАРТ, изтича през февруари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР