Русия изстреля в петък спасителен кораб за двама свои космонавти

...
Русия изстреля в петък спасителен кораб за двама свои космонавти
Коментари Харесай

Русия изстреля празен кораб към МКС

Русия изстреля в петък избавителен транспортен съд за двама свои космонавти и астронавт на НАСА, чието назад пътешестване до у дома беше рисково поради теч в корпуса на капсулата , до момента в който беше скачена на Международната галактическа станция, предава Асошиейтед Прес.

Новата празна капсула " Союз " би трябвало да дойде на орбиталната станция в неделя.

За теча на капсулата през декември, източвайки охлаждащата течност. Същото нещо се случи още веднъж по-рано този месец, този път на свързан съветски товарен транспортен съд . Камерите демонстрират дребна дупка във всеки от двата галактически кораба.

Руската галактическа организация отсрочи изстрелването на заместващия Союз, търсейки индустриални недостатъци. Не бяха открити проблеми и организацията извърши изстрелването преди зазоряване в петък от Казахстан на капсулата с пакети доставки, закрепени на трите седалки.

Като се има поради незабавната потребност от тази капсула, двама висши чиновници на НАСА пътуваха от Съединени американски щати, с цел да следят изстрелването персонално. За облекчение на всички, капсулата безвредно доближи орбита девет минути след политане - " Перфектно пътешестване до орбита ", заяви Роб Навиас от НАСА за ръководство на задачата от Хюстън.

Длъжностни лица бяха решили, че е прекомерно рисковано да върнат Франк Рубио от НАСА и Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин от Русия назад в техния развален " Союз " идващия месец, както беше в началото планувано. Без охлаждаща течност температурата в кабината ще се увеличи по време на пътуването назад до Земята, евентуално ще повреди компютри и друго съоръжение и ще изложи екипажа на несъразмерна топлота.

Докато новият " Союз " не дойде, проектите за изключителни обстановки изискват Рубио да премине към капсулата на екипажа на SpaceX, която е закачена на галактическата станция. Прокопиев и Петелин остават на своя развален " Союз " в малко евентуалната потребност от бързо бягство. Наличието на един човек по-малко на борда ще поддържа температурата до задоволително равнище , заключават съветските инженери.

Повреденият " Союз " ще се върне на Земята без екипаж на борда до края на март, тъй че инженерите да могат да го изследват.

Тримата мъже излетяха в този " Союз " предишния септември за шестмесечна задача. Сега те ще останат в космоса цяла година, до момента в който бъде подготвена нова капсула за промяна на екипажа им през септември. Това се постанова поради изстрелването на празна капсула.
 Руска космонавтка излетява със Space X
Руска космонавтка излетява със Space X

Кръстосаните полети не престават макар напрежението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР