Русия изпраща подкрепления в Източна Украйна преди нова офанзива, която

...
Русия изпраща подкрепления в Източна Украйна преди нова офанзива, която
Коментари Харесай

Украински губернатор: Русия натрупва сили в Източна Украйна

Русия изпраща подкрепления в Източна Украйна преди нова атака , която може да стартира идната седмица по фронта, където се водят позиционни борби от месеци, сподели у краинският губернатор на Луганска област Сергей Гайдай , представен от Руската работа на Би Би Си.

" Виждаме от ден на ден и повече (руски) запаси да се разполагат в нашата посока, виждаме да се докарва повече съоръжение... ", съобщи Гайдай.

" Те доставят муниции, които се употребяват по друг метод от преди - това към този момент не е денонощен обстрел. Постепено стартират да пестят, подготвяйки се за пълномащабно нахлуване ", сподели Гайдай пред украинската телевизия.

" Най-вероятно ще им отнеме 10 дни, с цел да съберат запаси. След 15 февруари можем да чакаме (тази офанзива) когато и да е. "

В очакване на идването на западната военна помощ, Украйна се готви за огромна съветска атака , която да стартира по " алегорични " аргументи към 24 февруари, когато се отбелязва една година от нашествието.

Самата Украйна също възнамерява пролетна атака , с цел да си върне изгубената територия, само че чака доставката на обещаните западни ракети с по-голям обхват и бойни танкове, като някои анализатори споделят, че на страната са й нужни няколко месеца да бъде изцяло подготвена.

Войната доближава основна точка с наближаването на първата си годишнина, като Украйна към този момент не печели на фронта, както през втората половина на 2022 година, а Русия усилва натиска със стотици хиляди мобилизирани аварийни бойци, обобщава Ройтерс.

, че украински публични лица смятат, че съветските сили се готвят да стартират широкомащабна решителна атака в Източна Украйна в средата до края на февруари. Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи на 5 февруари, че украинската войска чака Русия да стартира решителната си атака към 24 февруари, с цел да обвърже алегорично офанзивата с първата годишнина от съветското пълномащабно навлизане в Украйна.

Резников също по този начин посочи, че украинските военни не са следили образуването на съветски настъпателни групи в Харковско и Черниговско направление или Беларус; Говорителят на украинското Южно оперативно командване Наталия Хуменюк означи, че съветските сили евентуално се концентрират върху започване на настъпателни интервенции на изток, а не в Южна Украйна.

Неназован консултант на украинската войска сподели пред Financial Times, че Русия има намерение да стартира атака през идващите 10 дни (до 15 февруари), график, който ще разреши на съветските сили да ударят украинските позиции преди идването на западни танкове и бойни машини на пехотата.
 Пригожин провокира Зеленски на двубой в небето над Бахмут
Пригожин провокира Зеленски на двубой в небето над Бахмут

Във видеото, оповестено от пресслужбата на Пригожин, се твърди, че той се намира в съветски изтребител Су-24
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР