Русия изпитва съмнения по повод на по-нататъшното спазване от САЩ

...
Русия изпитва съмнения по повод на по-нататъшното спазване от САЩ
Коментари Харесай

Русия: САЩ могат да започнат ядрени опити

Русия изпитва подозрения във връзка на по-нататъшното съблюдаване от Съединени американски щати на мораториума върху нуклеарните опити. Това разгласи във вторник съветското външнополитическо ведомство, представено от ТАСС.

„ Създаването на условия от страна на Съединени американски щати за допустимо обновяване на нуклеарните опити ни кара да се съмняваме, че Съединени американски щати и по-нататък ще съблюдават мораториума върху нуклеарните опити “, се споделя в текста на коментара, качен на уеб страницата на съветското външно министерство.

Както означават от министерството, подозренията са провокирани и от отхвърли на Съединени американски щати да ратифицират Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити, заяви Нова телевизия.

"Тази политика на Вашингтон не подхожда на заявената от тях обвързаност към задачите на укрепване на режима на неразпространение на нуклеарното оръжие “, показват от съветското Министерство на външните работи.

Опасенията на Русия са, че „ по позицията на Съединени американски щати по този въпрос могат да се ориентират и други основни за ориста на Договора за всеобща възбрана на нуклеарните опити страни, които теоретично могат да последват образеца на Вашингтон “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР