Русия изглежда получава противотанкови ракетни средства от Северна Корея. Това

...
Русия изглежда получава противотанкови ракетни средства от Северна Корея. Това
Коментари Харесай

Forbes: Пхенян може да е предал противотанкови установки на Русия, това е сериозна ескалация

Русия наподобява получава противотанкови ракетни средства от Северна Корея. Това би било сериозна ескалация.

Както написа Forbes, в средата на юни Владимир Путин посети Пхенян, с цел да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен Ун и да подпише пакт за защита, предава " Фокус ". Шест седмици по-късно на фронта в Украйна беше видяна севернокорейска ракета.

Вериятно по-тесните военни връзки сред Русия и Северна Корея най-сетне оказват действително въздействие върху борбите. Ако Северна Корея в действителност е предоставила на Русия бронирани машини, това може да помогне за решаването на един от най-големите проблеми на Москва на бойното поле - неналичието на бойни машини.

Във вторник украински дрон видя нещо необичайно край Волчанск, Харковска област. При по-внимателно разглеждане странният обект се оказа Bulsae-4 - шестколесна противотанкова ракетна установка.

Според оператора на украинския дрон Кригсфоршер машината е " съумяла да изстреля шест ракети “.

Bulsae-4 е неповторима севернокорейска ракетна система. Тя е заимствала шасито на севернокорейската версия на съветския бронетранспортьор БТР-80 и е добавила колосален купол, носещ осем противотанкови управляеми ракети.

Bulsae-4 извършва същата задача като десантните противотанкови ракетни екипи на Украйна и Русия - заличаване на противников танкове - само че го прави с по-голяма скорост, подвижност и отбрана.

Необходимост за Руската федерация

За руснаците Bulsae-4 дава отговор на възходящите потребности. Руската войска влезе във войната в Украйна през февруари 2022 година с евентуално няколкостотин противотанкови системи " Штурм “ и " Корнет “. Украинците бързо унищожиха към 50 от тях. Напоследък ракетната технология е необичайност на фронтовата линия, може би тъй като просто не е останала доста от нея.

Подробностите за съглашението за сигурност сред Русия и Северна Корея през юни са незнайни, само че е допустимо изискванията да включват обилни прехвърляния на машини, създадени в Северна Корея.

От съветска позиция това би имало смисъл. Не е загадка, че руснаците се пробват да построят - или да възстановят след дълготрайно предпазване - задоволително бойни машини, с цел да компенсират почти 600-те, които губят в Украйна всеки месец.

Ако съветските военни получат севернокорейско съоръжение, тогава в допълнение към Bulsae-4 те могат да имат и други типове.

" Руснаците са изключително мощно притиснати от модерните танкове и бронетранспортьори, тъй че не се изненадвайте, когато в последна сметка видите някогашни корейски танкове Pokpung-ho и бронетранспортьори M2010 от съветската страна на фронтовата линия в Украйна. Може да помогне и това, че M2010 и Bulsae-4 имат едно и също шаси ", написа изданието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР