Русия иска нови обяснения от НАТО. Москва смята, че отговорът,

...
Русия иска нови обяснения от НАТО. Москва смята, че отговорът,
Коментари Харесай

Русия поиска нови обяснения от НАТО

Русия желае нови пояснения от НАТО. Москва счита, че отговорът, който получи от Алианса на настояванията им в областта на сигурността, не е задоволителен. Външният министър съобщи, че от НАТО на процедура не са им дали отговор дали имат намерение да подсигуряват своята сигурност за сметка на Русия. Лавров сподели още, че обещания няма да са задоволителни и Русия желае законово обвързващи задължения от Алианса.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 132
„ Чрез Министерството на външните работи изпращаме формалното искане. Както до НАТО, по този начин и до Организацията за икономическо съдействие и развиване. Призоваваме ги да обяснят по какъв начин имат намерение да изпълнят заявените от самите тях планове да не заплашват сигурността на други страни, до момента в който ускоряват своята. Ако нямат планове да го вършат, дано обяснят за какво. Това ще е основно, с цел да дефинира самите ние какво ще докладваме на президента Владимир Путин ”, разяснява Лавров.

По-рано Москва изиска от НАТО да се изтегли от всички страни от някогашния Източен блок, даже от страните, които членуват в Алианса. От Брюксел отхвърлиха както да се изтеглят, по този начин и да подсигуряват, че в никакъв случай няма да одобряват Украйна в НАТО.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 132  Украйна прикани Русия да изтегли войските си от границата и да договаря със Запада Украйна прикани Русия да изтегли войските си от границата и да договаря със Запада  НАТО няма да изпрати бойци в Украйна НАТО няма да изпрати бойци в Украйна  Стефан Янев: Решението на държавното управление е на българска територия да се разположат български войски Стефан Янев: Решението на държавното управление е на българска територия да се разположат български войски
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР