Русия иска мироопазващите сили на ООН, за да запази последния

...
Русия иска мироопазващите сили на ООН, за да запази последния
Коментари Харесай

Предложението на Путин за мир в Украйна чрез ООН е троянски кон

Русия желае мироопазващите сили на Организация на обединените нации, с цел да резервира последния си " замразен спор " от топене .
Не, Владимир Путин ненадейно не стана кротичък човек. Неотдавнашната му интродукция по Украйна би трябвало да се преглежда като това, което е - изпитание да се подкрепят личните му ползи - и да се третира като такова . Това гласи публицистичният коментар на Bloomberg Europe по отношение на обстановката в Украйна и дейностите на Руската федерация в спора.
" След като съветският президент прикани за привличането на мироопазващите елементи на Организация на обединените нации в спора в Украйна, немският външен министър съобщи, че е " доста удовлетворен " от " изненадващото " развиване на Кремъл, който преди този момент пренебрегваше апелите за интернационална мощ. Никой, който познава добре Путин, не би трябвало да е толкоз доверчив .
Докато украинското държавно управление и западните му поддръжници също приканиха Организация на обединените нации да следи гражданската война в Източна Украйна, те вярно настояха миротворците да следят границата с Русия, от където се наливат оръжия и съветници, с цел да оказват помощ на сепаратистките бунтовници, целящи да разцепят нацията. И въпреки всичко Путин желае интернационалната мощ да патрулира единствено по неофициалната разграничителна линия сред отцепническите региони и украинската войска . Очевидно задачата му е силите на Организация на обединените нации да открият фактическа самостоятелна страна за насочените към Русия сили ", пишат от редакцията, представени от БГНЕС.
Тази тактика за Украйна - в това число присъединението на Крим посредством противозаконния референдум през 2014 година - е част от дълготрайната цел на Путин да сътвори поредност от " замразени спорове " към границите на Русия, с цел да служи като буферна зона сред неговата страна и това, което той вижда като неприятелски Запад . Други включват отцепническия регион на Приднестровието в Молдова, както и Абхазия и Южна Осетия в Кавказ, които на процедура работят под диктата на Кремъл след късата гранична война сред Русия и Грузия през 2008 година
Западът би трябвало да гледа на последната оферта на Путин в Украйна като на това, което е: троянски кон за подсилване на проруския размирен протест на Източна Украйна . Ако би трябвало да се приказва за мироопазващи сили на Организация на обединените нации, те би трябвало да стартират с разбирането, че ще патрулират границата сред Украйна и Русия и ще забранят всякаква военна помощ, ориентирана към отцепническите райони.
Съединени американски щати и съдружниците им би трябвало да обмислят ограничения, които биха могли да дадат на Украйна повече принадлежности в договарянията, с цел да възвърне цялостния си суверенитет, в това число и доставката на по този начин наречените смъртоносни оръжия за защита като противотанкови ракети " Javelin ". Те също по този начин би трябвало да бъдат откровени с украинското държавно управление, че то в никакъв случай няма да сплоти нацията без съществени старания да отстрани корупцията и да накаже тези от националистическата страна, които са направили военни закононарушения в гражданския спор.
Да, спорът в Украйна се охлади и се слезе от медийните заглавия, само че това не е в действителност усъвършенстване на обстановката: тъкмо това желае Путин , приключва коментарът на Bloomberg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР