Русия има нов национален селекционер по футбол. Това е Валерий

...
Русия има нов национален селекционер по футбол. Това е Валерий
Коментари Харесай

Русия е с нов национален селекционер по футбол

Русия има нов народен селекционер по футбол. Това е Валерий Карпин, който при започване на идната седмица ще подпише контракт до края на годината. В този интервал 52-годишният експерт ще съвместява работата си в “Сборная ” с треньорския пост в Ростов. В съглашението сред Карпин и Руския футболен съюз има алтернатива за удължение на договора с още 12 месеца.

Бившият халф заменя отпред на националния тим Станислав Черчесов, който беше уволнен след слабото показване на Евро 2020. Неговият дебют ще е против Хърватия на 1 септември.

“Благодаря на РФС за оказаното доверие. За мен това е голяма чест и самопризнание за досегашната ми работа. Основната задача пред тима е да се класира за Мондиал 2022 и ще поставим всички старания, с цел да я осъществим ”, показа Карпин. 

“Валерий Карпин не се нуждае от показване. Той беше един от най-хубавите футболисти на своето потомство, с впечатляващи изяви и на клубно равнище, и в националния тим. Той към този момент натрупа и стабилен опит като треньор, изключително отпред на Ростов ”, разяснява президентът на РФС Александър Дюков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР