Русия и Украйна засилват набирането на войници, които да се

...
Русия и Украйна засилват набирането на войници, които да се
Коментари Харесай

Русия и Украйна се готвят за дълга война – набират нови войници

Русия и Украйна ускоряват набирането на бойци, които да се борят и умират в кални окопи, разрушени градове и обширни минни полета, с цел да подсилят мощно изтощените си армии, което е още един знак, че двете страни се приготвят за дълга война.

В четвъртък президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет, с който позволява по-голям от нормалния пролетен набор за набиране на към 147 000 души, което е с към 10 % повече от същата пролетна акция през 2022 година Макар че е малко евентуално новобранците да отидат незабавно на бойното поле – а един съветски чиновник твърди, че те въобще няма да бъдат изпратени там – наборната работа ще сътвори по-голям запас от евентуални бойци за съветската войска, която претърпя големи загуби.

Украйна, която също се пробва да попълни редиците си, заяви, че е получила над 35 000 заявки за новите сили, които образува – Офанзивна армия. В продължение на няколко седмици, пробвайки се да притегли доброволци, украинското държавно управление разлепи плакати и билбордове из цялата страна и популяризира проекта си за мрежа от бойни бригади, които ще работят под управлението на Министерството на вътрешните работи дружно с постоянните войски.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР