Русия и Украйна вярват, че конфликтът ще приключи чрез преговори,

...
Русия и Украйна вярват, че конфликтът ще приключи чрез преговори,
Коментари Харесай

Китай вижда решение чрез преговори на войната в Украйна

Русия и Украйна имат вяра, че спорът ще завърши посредством договаряния , сподели специфичният делегат на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей, макар че враждуващите страни гледат доста друго на вероятността за мирни договаряния и са непреклонни в позициите си , предава Ройтерс.

Ли Хуей предизвести дипломати и кореспонденти по време на последния си кръг от диалози Москва, Киев и няколко европейски столици, че войната рискува да ескалира още повече .

" Всички страни упорстват на личните си позиции и има относително огромна разлика в разбирането им за мирните договаряния... само че всички са съгласни, че договарянията, а не оръжията, в последна сметка ще сложат завършек на тази война ", сподели Ли.

" Повече от две години след експлоадирането на войната освен че няма признаци на мъртвило в боевете, само че има и опасност от по-нататъшна ескалация на спора ", добави той, откакто сподели, че счита, че обезпечаването на преустановяване на огъня ще бъде мъчно .

Китай и Русия реализираха партньорство " без ограничавания " преди войната да избухне при започване на 2022 година и Пекин се въздържа да осъди Кремъл за нашествието.

Все отново някои украински публични лица споделиха, че Пекин би трябвало да взе участие в договаряния за преустановяване на боевете.
 Путин заречен пред Си Дзинпин победа в Украйна даже и след 5 години война
Путин заречен пред Си Дзинпин победа в Украйна даже и след 5 години война

Пекин трансформирал политиката си

и в този момент управляват малко под една пета от Украйна. Украинската контраатака предходната година не съумя да реализира обилни триумфи , откакто техните сили изтласкаха съветските войски от огромни елементи от страната на изток и юг през 2022 година

Ли сподели, че Русия прави оценка напъните на Китай в последния кръг от диалози. Той посети и Германия, Франция и Полша този месец, до момента в който Украйна счита скорошното му посещаване за значимо.

Китайският делегат сподели, че Пекин желае интернационална мирна конференция , приета както от Русия, по този начин и от Украйна, като и двете вземат участие равностойно., която съгласно Москва е обречена на неуспех.

" Това, което би трябвало да подчертая, е, че китайската страна не поддържа едната страна пред другата и единствено желае да се увери, че срещата е сполучлива ", сподели Ли.

" Както можете да видите, желанието на китайската страна е доста ясно: да улесни ранното политическо споразумяване на тази рецесия ", добави той.

Ли сподели пред кореспонденти, че Китай е подготвен " с отворени прегръдки ", с цел да одобри всичко, което води до деескалация и договаряния.

" В бъдеще Китай ще продължи да играе неповторима роля и ще способства с " китайската мъдрост " ", сподели той.
 Путин ще навести Си Дзинпин в Китай през май
Путин ще навести Си Дзинпин в Китай през май

Това може да е първото пътешестване зад граница на съветския водач от началото на новия му президентски мандат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР