Русия и Украйна съобщиха днес, че са свалили няколко вражески

...
Русия и Украйна съобщиха днес, че са свалили няколко вражески
Коментари Харесай

Русия и Украйна съобщиха, че са свалили вражески дронове

Русия и Украйна оповестиха през днешния ден, че са свалили няколко противников безпилотни летателни апарата. Това стана в деня, в който руснаците гласоподават на президентски избори, които ще продължат до неделя, съобщи Франс прес.

Министерство на защитата на Русия заяви в изказване, че е унищожило пет украински дрона и общо девет ракети над Белгородска област, намираща се на границата с Украйна. Два безпилотни летателни апарата са били обезвредени над Липецка област, на към 400 километра южно от Москва, съобщи губернаторът ѝ Игор Артамонов.

В навечерието на президентските избори в Русия Киев ускори нападенията си, поразявайки цели все по-навътре в съветската територия в отговор на офанзивите на Москва, отбелязва Франс прес.

Днес в изказване в обществените мрежи украинските военновъздушни сили упрекнаха Русия, че през миналата нощ са насочили 27 безпилотни самолета и осем ракети против Източна и Централна Украйна. В него се споделя, че всички 27 дрона са били унищожени.

Назначеният от Москва кмет на следения от съветските сили град Донецк в Източна Украйна Алексей Кулемзин сподели, че през миналата нощ при украински обстрел против жилищна постройка в града са били убити три деца. Агенция Ройтерс не съумя да удостовери изказванието посредством самостоятелен източник.

Кулемзин назова обстрела безчовечен и съобщи, че жилищната постройка, намираща се в Петровския регион, е била изумена непосредствено, в резултат на което е избухнал пожар. " Загинаха три деца - момиче, родено през 2007 година, още едно момиче, родено през 2021 година, и момче, родено през 2014 година ", написа той в профила си в " Телеграм ". 

От своя страна, управляващите в Украйна оповестиха са починали двама души в централния украински град Виница при удар против жилищна постройка, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР