Русия и Украйна са основни играчи на пазарите на зърно

...
Русия и Украйна са основни играчи на пазарите на зърно
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Очакваме нов ръст в цените на хранителни стоки заради войната

" Русия и Украйна са съществени играчи на пазарите на зърно - управляват 30% от производството на пшеница и 20% на царевица в международен мащаб, по тази причина може да има растеж в цените на хранителни артикули ". Това съобщи за " Твоят ден " Преслав Райков, финансов анализатор.

" Русият фондов пазар се срина с 40%. Готвещите се финансови наказания против Русия единствено ще задълбочат рецесията. Борсите и пазарите в района ще преустановят активност поради заличаването на голяма стойност.

Вчера бяха заличени за деня над 460 милиарда отценки и капитализация. В кратковременен мащаб можем да чакаме у нас усилване на инфлацията по всички канали с 1,5% в интензивен мащаб - в идващите 2-3 месеца ".

По думите му пазарите на акциите и на държавни скъпи бумаги са реагирали отрицателно. " Най-тежко засегнатите са суровините. Очаква се и златото за тройунция да нараства. С развиването на спора обстановката ще се успокои ", счита той. И добавя, че туризмът също ще бъде обиден.

Според икономиста Владимир Сиркаров Руската федерация не може да си разреши дълги военни дейности от икономическа позиция. Нямат потенциала да се изправят против Запада. Ситуацията ще има съществени стопански последствия. Ще има потушаване на инфлацията откъм отрицателни резултат към икономическия напредък.

Той счита, че към средата на годината ще има усмиряване на икономическите пазари.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР