Русия и Турция обсъждат допълнителни доставки на системи за противовъздушна

...
Русия и Турция обсъждат допълнителни доставки на системи за противовъздушна
Коментари Харесай

Турция обмисля да купи още комплекси С-400

Русия и Турция разискват спомагателни доставки на системи за противовъздушна защита С-400. Това оповестява „ Интерфакс “, цитирайки шефа на „ Рособоронекспорт “ Александър Михеев, съобщи " Фокус ".
По неговите думи, сега Москва и Анкара към този момент разискват „ вариантите, финансовия модел и периодите на доставка “. „ Програмата за локализация към този момент е на финален стадий “, добави той, без обаче да разкрива елементи по въпроса за локализацията на производството по контракта за доставка на С-400 в Турция.
Освен това, съветски експерти образоват турски военни с тази техника, която към този момент е доставена, добави Михеев. „ След завършването на програмата по образованието системата ще бъде сложена на бойно дежурство от турската страна “, съобщи шефът на съветската държавна компания.
Той съобщи още, че Русия е доставила на Турция всички детайли на системата С-400. „ Успешно се справихме с логистиката и доставката – осъществихме 72 полета. Всичко бе отбработено чисто, без сривове. Договорът е изпълнен по-рано от плануваните периоди “, заяви Михеев.
В началото на септември турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че са вероятни спомагателни покупки на С-400, в случай че Съединени американски щати откажат да дават на Анкара своите противоракетни системи " Пейтриът ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР